domisnis, hahahaha dobre dobre Ale robimy OT więc pogadamy może w czwartek jak będzie mi dane jechać..........
małe a boli.....czyli sprężynka
Zwiń
X
-
małe a boli.....czyli sprężynka
Witajcie
mam ....hmmm...taki problem
przy demontazu schowka wypadł mi moduł oświetlenia i rozłączyły się elementy (vide zdjęcie).
Za cholerę nie mogę ich złożyć choć mechanicznie nie ma uszkodzeń. Proszę (najlepiej zdjęcia-chyba nawet wyłącznie) tego modułu tzn aby było widać jak założony jest element nr 1 (na zdjęciu od lewej) oraz sprężyna (element nr 2 )
zdjęcia ( ku nauce dla innych) proszę dołączyć do postu lub na priv-a [email protected]
BEDĘ BAARDZO WDZIĘCZNY
p.s. idiotyczne byłoby kupowanie tego modułu tylko dlatego ze jest złożony;-))
Jestem pewien ze znajdę rzyczliwych którzy mi pomogą -bo w końcu także od tego jest forum. Z góry dzięki
wosiuptakZałączone pliki
-
-
Zamieszczone przez -Piotr-Zobacz T U.
Z tego cyt. "Jak pisałem sprężyna ma końce w kształcie litery V. Prawy koniec przeginasz w lewo a lewy w prawo, w ten sposób sprężyna chce wrócić a na to nie pozwala plastikowy dinks co skutkuje tym iż dźwignia pozostaje w pozycji prostej." nic nie wynika , bo sprężyna nie ma V tylko L końcówki.Jak ją ustawić aby sprężynowała jednocześnie nie stykając
wosiuptakZałączone pliki
Komentarz
-
-
Naprawa złożenie oświetlenia schowka czjak to zrobić -porada
Zamieszczone przez speedyjak znajde jutro chwile to Ci zrobie fotke jak to powinno wygladac
kilka wskazówek+zdjęcia:
-sprężynę należy umieść tak aby była po obu stronach "dynksa"
Robimy to tak :.Jeden jej koniec oprzyj o wypust vide zdjęcie nr 2 .Drugi koniec naciągając sprężynę zgodnie ze zwojami (zwijając) opierasz o blaszkę vide zdjęcie nr 1 .
Cały wic polega na tym, aby sprężyna po przełożeniu (naciagnięciu) nie spadła z blaszki (zdjęcie nr 1).Teraz przytrzymuj tę blaszę ręką (nagina się pod wpływem sprężyny) tak aby sprężyna nie spadła z niej .Teraz najtrudnieszy moment tj. część (trzecia od lewej na zdjęciu z pierwszego postu)- tak trzymaną wsuwasz w element główny. Zwróć szczególną uwagę aby blaszka trafiła w plastikowe prowadzenie w elemencie głównym.
WSKAZÓWKA : ręką tego nie zrobisz jedynie szczypczykami (idelane Kochera-co je każdy ja myslę ma -zdjęcie nr 3).
I wyszedł mały tutek z tego :-))
wosiuptak
Nalezy tylko dodać ze ten ko to wymyślił chory jest i to zdrowo.
P.S. ciekawym kto to robi ??? czyżby chińskie dzieci NA AKORD ???.Kto raz próbował założyć tę sprężynę wie co znaczy bestialstwo wobec tych co to montują .Bo że raczej ręcznie się męczą to pewnik .
Komentarz
-
-
Dzięki za foty pomogły ale zakladalem inaczej i wszystko palcami nadaje się na Chińczyk a wiec ... na bolec dynksa wyjety z lampki zakładamy naciagnieta sprezyne za trzecim razem zalozycie potem taki dynks ze sprezyna nasuwamy do lampki zwracając uwagę na to aby wąsy sprezyny ulozyly się tak jak na foto powyżej i następnie nakladamy gore lampki uwaga trzeba delikatnie odepchnac długa blaszke albowiem was sprezyny docisks ja i klisz sprezyny się nie mieści
Najtrudniej było naciągnąć sprezyne na boleć dynksa
Komentarz
-
Komentarz